Ton van Alphen

Analytisch Therapeut
Jungiaans coach

Wie ben ik

Ik ben een nieuwsgierig mens. Nieuwsgierig naar de verhalen van de mensen om mij heen. Ik zie mensen als unieke, prachtige (en vaak worstelende) wezens. Daarnaast ben ik een professional, goed opgeleid en inmiddels met aardig wat ervaring. In mijn werk hou ik van de lichtheid, van humor, zonder  echt lastige vragen uit de weg te gaan.

Ik ben geboren in 1958, ben getrouwd en vader van drie kinderen. Ik werk deels als manager in  een organisatie en deels zelfstandig als therapeut/coach/trainer. 
Ik ben opgeleid bij het
ITIP en bij  het Jungiaans Instituut in Nijmegen. In 2015 ben ik daar afgestudeerd als Analytisch Therapeut.

Begin 2000 kwam ik in een management development traject in aanraking met het ITIP. Er ging een wereld voor mij open. Ik ben een aantal jaren blijven studeren bij het ITIP en ben in 2007 begonnen als zelfstandig coach en trainer. In 2010 ben ik gaan studeren aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Het werd mij steeds duidelijker dat veel vragen of problemen waar mijn cliënten mee komen een diepere laag kennen. Ik had meer kennis nodig! In 2015 ben ik afgestudeerd met de eindscriptie: “Lucht in je hoofd, kan psychotherapie ondersteunend werken in de behandeling van astma?”.
Ervaring

In de afgelopen jaren heb ik veel mensen individueel begeleid en diverse trainingen gegeven.

De vraagstukken waar ik mee werk zijn zeer divers. Relatietherapie, persoonlijke vraagstukken, psychische problematiek en werk-gerelateerde vragen. Vaak kom ik vragen tegen als: “Wat houdt me tegen om de dingen te doen die ik wil doen? Wat houdt me tegen om te zeggen wat ik te zeggen heb? Waarom is genieten van het leven zo lastig voor me?”

Trainingen komen tot stand  in overleg met de opdrachtgever. De afgelopen tijd heb ik verschillende  trainingen georganiseerd voor nieuwe teams en verdiepende trainingen voor reeds bestaande teams. 

Sinds 2016 werk ik samen met Raaf en Koekoek (Voor moedige mensen en organisaties).